Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete | 2890 Tata, Bacsó Béla u. 66/1 | 06 20 420 0401 | http://www.haztuzorzo.hu | haztuzorzo@haztuzorzo.hu | adósz.: 18615496-1-11 | nyomtatta: Vendg


    Babapakk   


 Csatlakozz hozzánk
a Facebookon!   

 

 
 

--> Kismama jóga

Gyimesi Krisztina vagyok, kismamajóga oktató. Az oktatói tanfolyamot a várandósságom idején végeztem el. A jótékony hatása a mamára és babára hihetetlen! A szülésem 2,5 óra alatt zajlott le, azt gondolom, hogy a lehető legjobb módon. A jógának köszönhetően remek fizikai kondícióban tudtam végigcsinálni a szülés folyamatát, és néhány nappal később már nem okozott gondot a mozgás sem. A kismamajóga-foglalkozáson a hagyományos hatha jóga módosított gyakorlatai mellett az amazóniai természeti népek ősi, szülést megkönnyítő lágy mozdulatai is jelen vannak. A várandósság alatt felmerülő problémák enyhítése, esetenként megszüntetése, az ízületek mozgékonyságának javítása, az izmok és a gát izmainak erősítése, a célirányos légzőgyakorlatok, valamint a mélyrelaxáció mind részét képezi ennek a fantasztikus módszernek. A szorongások és feszültségek oldására végezzük a jóga nidrát, mely egy mélyrelaxációs állapot, melynek sajátos eleme, a szankalpa. A szankalpa egy tömör, rövid pozitív megerősítés, amelyet a kismama fogalmaz meg magának, és tudasosít a relaxációban. Várom a kérdéseket, akár elmélettel, akár gyakorlatokkal kapcsolatban is!

A fórum használatához be kell jelentkeznie!

Eddigi hozzászólások:

1 [2011. 02. 21. 10:57] agilla

Lehet már tudni, h előre láthatóan mikor indul a kismamajóga? du.v. esti idponttal? hol lesz a helyszín?

Beke és PocakPicur anyukája

2 [2011. 02. 21. 12:16] Kriszta - kiemelt fórumtag

Kedves Agilla!
Ha minden jól megy, ma megszületik a kislányom. Azt tervezem, hogy április végén már indítok csoportot. Az időpontot az igényeknek megfelelően fogom alakítani. Két helyszínt is tervezek, az egyik a Háztűz Központ lenne, a másik még szervezés alatt. A honlapról lehet majd tájékozódni a részletekről!
Szép Napot!
Kriszta

Kismama jóga oktató

3 [2011. 02. 21. 13:18] agilla

Kedves Kriszta,
óó..Szép szülést és jó babázást kívánok!:-)
Figyelni fogom a honlapot:-)

Beke és PocakPicur anyukája

4 [2011. 02. 28. 14:56] Kaktusz

Kedves Kriszta!
Gratulálok a kislányodhoz! Jó egészséget!
A kérdésem: Többször próbálkoztam már meditációval, de sajnos nem ment, nem tudok kikapcsolni. Meg lehet ezt tanulni? Könnyebb ezt esetleg egy kismamajógás körben megtanulni?

5 [2011. 03. 01. 08:38] Kriszta - kiemelt fórumtag

Kedves Kaktusz!

A meditáláshoz valóban nagy türelem szükséges. Nagyon nehéz a mai világban kikapcsolni, és befelé fordulni. Biztosan könnyebb volna egy erdőben elvonultan, remeteként... De feladni nem szabad, mert ha eljutunk oda, hogy sikerül, óriási segítséget nyújthat a mindennapokban, a harmónia megtalálásában, a kikapcsolásban. Legfontosabb, hogy a test ellazuljon és befelé forduljunk, kikapcsolva a külvilágot. Segítségül lehet hívni mantrákat, amit ismételgetünk, vagy hallgathatunk vezetett meditációt CD-ről. Javaslom, hogy gyakorolj, amilyen gyakran tudsz, és előbb utóbb eredménye lesz! Kezdetnek kipróbálhatod, hogy egy dologra összpontosítasz, ami lehet egy szimbólum, egy Tarot kártyalap, egy szín, vagy bármi, ami foglalkoztat téged. A pozitív hatását biztosan fogod érezni, még ha nem is sikerül 100 %-osan a meditálás.
A relaxáció, amit a kismama jógában csinálunk, egy könnyedebb, vezetett imagináció. A célja leginkább, hogy a kismama testileg ellazuljon, szellemileg kikapcsoljon, le tudja tenni a várandóssággal, szüléssel kapcsolatos félelmeit.
Nekem az egyéni tapasztalatom az, hogy társaságban mindig aktívabb a meditációs élményem. Könnyebben megy az ellazulás, a kikapcsolás. S ha ezt néhányszor már megtapasztaljuk, akkor valószínűleg könnyebben megy majd egyedül is.

A Háztűzben szülésfelkészítő relaxációt indítunk rendszeresen:
http://www.haztuzorzo.hu/program/mod_aloldal_2/alo_kiiras.php?i_szo_azo=49
Tatabányán indul meditációs tanfolyam, ajánlom ezt is figyelmedbe szeretettel:
http://www.shantijoga.hu/index_elemei/relaxacioesmeditacio.htm

Remélem segítettem, ha figyelemmel követed a honlapunkat, tájékozódhatsz majd, mikor indul a jóga. Szeretettel várlak!

Szép napot: Kriszta

Kismama jóga oktató

6 [2011. 05. 23. 09:34] Kriszta - kiemelt fórumtag

Kedves Agilla!

Május 23-tól indul a kismama jóga. Hétfőnként a Központban 14 órától, és szerdánként a Helen Doron Nyelviskolában 10 órától. Bővebb info: www.joga-tata.eu

Várlak szeretettel: Kriszta

Kismama jóga oktató

7 [2011. 05. 23. 10:12] agilla

Kriszta, köszönöm szépen, h jeleztél. Sajnos nekem csak nagyon esti v. péntek du-i ill. hétvégei időpontok lettek volna jók..mert nem tudom a kisfiam kire bízni...mégegyszer köszi és további jó babázást!:-)

Beke és PocakPicur anyukája

A témát létrehozta: Kriszta - 2011. 02. 04. 15:21 - kor.

A Weboldal grafikai tervezése, szerkesztése az NCA támogatásával készült.
Warning: include_once(): open_basedir restriction in effect. File(/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt) is not within the allowed path(s): (/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu:/tmp:/var/lib/php5:/opt/www/data/www.haztuzorzo.hu) in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0028 734432 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:0 0.0535 909544 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:196 Warning: include_once(/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt): failed to open stream: Operation not permitted in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0028 734432 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:0 0.0535 909544 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:196 Warning: include_once(): Failed opening '/home/ideart/seo/ugyfeloldal_fejlesztolink.txt' for inclusion (include_path='.') in /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php on line 14 Call Stack: 0.0028 734432 1. {main}() /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:0 0.0535 909544 2. include_once('/opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/+terulet_lablec.php') /opt/www/sites/www.haztuzorzo.hu/program/mod_forum_2/for_hozzaszolas_kiiras_lista.php:196